Коронавирусийн халдвараар өвчлөөд эдгэсэн бол хоол хүнсний хэрэглээгээ зохицуулах зайлшгүй шаардлагатай. Тэгвэл халдвар аваад эдгэсэн бол дараах хүнсний бүтээгдэхүүнийг хэрэглээрэй.
- Уураг агуулсан хүнсийг хангалттай хэмжээгээр хэрэглэ. Сүү, цагаан идээ, шош, буурцаг, өндөг, загас, малын мах, тахиа гэх мэт уургаар баялаг хүнс хэрэглэ.
- Жимс жимсгэнэ, хүнсний ногоо, бүхэл үр тариа зэрэг амин дэм, эрдэс бодис, эслэгийн агууламж ихтэй хүнсийг төлхүү хэрэглэ.
- Үрэвслийн эсрэг үйлдэлтэй омега 3 тосны хүчлээр баялаг маалингын үр, самар, хушга, чиа үр, загас, далайн бүтээгдэхүүн хэрэглэ.
- Халуун, бүлээн шингэн хангалттай хэмжээгээр хэрэглэ.
Харин давс сахарын агууламж ихтэй хүнсний бүтээгдэхүүн болон өөх тос ихтэй, халуун ногоотой хоол, түргэн хоол болон нөөшилсөн хүнснээс аль болох татгалзаарай.