Ойрын өдрүүдэд ихэнх нутгаар аагим халуун үргэлжлэх тул наршилтаас сэрэмжтэй байхыг анхааруулж байна. Энэхүү богинохон халалтын үед хоолны хордлого, цусан суулгаас урьдчилан сэргийлэх хэрэгтэй гэж ХӨСҮТ-өөс сэрэмжлүүлэв. Улмаар хэт халалтын үед хоол хүнсийг сонгохдоо заавал мөрдөх ёстой таван зүйл байдгийг танилцуулсан юм. Үүнд,
- Тухайн хүнсний зөв бүтээгдэхүүнүүдээ сонгох,
- Зөв хэмд хадгалах
- Заавал болгож хэрэглэх
- Хоол хийхийн өмнө бохирдсон тухай бүрд угаах
- Түүхий, болгосон бүтээгдэхүүнийг тусад нь хадгалах
Мөн аялалд явах үеэрээ хурдан муудах хүнсний бүтээгдэхүүнийг авч явахгүй байхыг зөвлөсөн юм.