Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2020/08/15-нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.

Хүнсний органик хаягдлыг хөрсний бордоо болгон ашиглана

Ангилал
Нийгэм
Огноо
Унших
0 минут 54 секунд

Улаанбаатар хотын хог хаягдлын менежментийг сайжруулах зорилтын хүрээнд Хоол, хүнсний үйлдвэр үйлчилгээний байгууллагуудын хүнсний органик хаягдлыг ангилан ялгаж компост бордоо хийн, ногоон байгууламжийн хөрсний үржил шимийг сайжруулах, Нийслэл орчмын доройтсон хөрсийг нөхөн сэргээхэд ашиглахаар ажиллаж байна.

Уг ажлын хүрээнд өчигдөр буюу баасан гарагт Чингэлтэй дүүргийн Засаг даргын тамгын газрын хурлын танхимд тус дүүргийн ресторан, хоолны газруудын төлөөллийг цуглуулж хүнсний органик хаягдлаа хэрхэн ангилж бэлтгэх, хэрхэн тээвэрлэх нэгдсэн заавар зөвлөгөө өгчээ. Ийнхүү наймдугаар сарын 20-ны өдрөөс эхлэн ангилсан хүнсний хаягдлыг тээвэрлэн компост бордоо хийх талбайд хүргэхээр болсон байна.

Эх сурвалж: Нийслэлийн захирагчийн ажлын алба

УИХ-ын ээлжит бус чуулган ирэх даваа гарагт эхэлнэ
УИХ-ын ээлжит бус чуулган ирэх даваа гарагт эхэлнэ
 
АГААРЫН ЧАНАР: Шархад орчимд агаар “МАШ ИХ БОХИРДОЛТОЙ” байна
АГААРЫН ЧАНАР: Шархад орчимд агаар “МАШ ИХ БОХИРДОЛТОЙ” байна
Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2020/08/15-нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.