Шинэ жилийн баяраар хоолны хордлогын дуудлага эрс нэмэгддэг. Тэгвэл эрүүл мэндийн байгууллагаас хоолны хордлогоос урьдчилан сэргийлэх болон томуу, томуу төст өвчний тархалтын талаар ЭМЯ, НЭМҮТ зэрэг байгууллагуудаас мэдээлэл өглөө.
Энэ үеэр ХӨСҮТ-ийн Захирлын үүргийг түр орлон гүйцэтгэгч Ж.Байгалмаа "Өндөг, майонез, кремтэй бялууг хөргөгчтэй газраас авч, хадгалах хэрэгтэй. Хоол, хүнс бэлтгэхийн өмнө гараа заавал савантай бүлээн усаар угаагаарай" гэв.