Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2020/12/08-нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.

ЭМЯ: Цар тахлын үед дархлаагаа дэмжиж дараах хоол хүнсийг хэрэглээрэй

Ангилал
Нийгэм
Огноо
Унших
1 минут 21 секунд

 

Коронавируст халдвар (COVID-19)-ын үед дараах хоол хүнсийг байнга хэрэглэх нь дархлаа дэмжиж халдварлах эрсдэлийг бууруулна.

Шингэний хэрэглээ:

  • • Өдөрт 8-10 аяга халуун бүлээн ус, нимбэг, зөгийн балтай ус, цай уух
  • • Чихрийн агууламж ихтэй шингэн зүйлээс татгалзах

Өөх, тосны хэрэглээ:

  • • Олив, наранцэцэг, эрдэнэ шишийн тос түлхүү хэрэглэх
  • • Транс тос хэрэглэхгүй байх

Мах, махан бүтээгдэхүүн:

  • • Халуун шөлтэй хоол идэх
  • • Адуу, хонь, сонгино, сармис, хөмүүл түлхүү хэрэглэх
  • • Давс ихтэй даршилсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах
  • • Шарсан хуурсан, хүйтэн болон түргэн хоол, пицца, чипс, хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүнээс татгалзах

Жимс, хүнсний ногоо:

  • • Нимбэг, чацаргана, аньс, хан боргоцой, жүрж, нэрс, улаан лооль, зэрэг витамин B, С, E агуулсан жимс, жимсгэнэ хэрэглэж хүчил, шүлтийг тэнцвэржүүлж дархлаагаа дэмжих

Гурил, гурилан бүтээгдэхүүн:

  • • Бүхэл үрийн гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хэрэглэх
  • • Шар будаа, гурвалжин будаа хэрэглэх
  • • Цагаан гурилан бүтээгдэхүүн, ялангуяа жигнэмэг, бялуу, шоколаднаас татгалзах

Сүүн, сүүн бүтээгдэхүүн:

  • • Халуун сүү, сүүн бүтээгдэхүүн, аарц уух
  • • Ааруул, ээзгий, бяслаг түлхүү хэрэглэх
"Зулын 25"-нд номын айлдварыг цахимаар дамжуулна
 
МАРГААШ: Улаанбаатарт +2 хэм дулаан байна
МАРГААШ: Улаанбаатарт +2 хэм дулаан байна
Энэ мэдээ хуучирсан буюу 2020/12/08-нд нийтлэгдсэн мэдээ болно.